... ... ...
... ...
... ... ...

標題: [分享心得]aigo mid P8860 window xp安裝心得
aigoman
新手上路

UID 8616
精華 1
積分 21
帖子 1
閱讀權限 10
註冊 2009-2-19
狀態 離線
[分享心得]aigo mid P8860 window xp安裝心得

第一次發post﹐我係aigo的市場部的人員﹐請多多指教。
十分感謝大家對aigo mid的支持!
以下是我們搜集回來 ,在aigo mid p8860上安裝window xp的 方法
希望幫到大家

本帖最近評分記錄
UMPC   2009-2-19 16:21  基本分數  +10   用心分享
頂部
UMPC
超級版主
微腦狂人

UID 5
精華 1
積分 4308
帖子 3917
閱讀權限 150
註冊 2007-8-14
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 aigoman 於 2009-2-19 15:51 發表
第一次發post﹐我係aigo的市場部的人員﹐請多多指教。
十分感謝大家對aigo mid的支持!
以下是我們搜集回來 ,在aigo mid p8860上安裝window xp的 方法
希望幫到大家

http://www.aigomid.com.hk/image ...

謝謝啊!可是圖像質素一般呢. 可以把正本文件傳給我代出嗎?

微腦狂熱份子

UMPCFever Twitter 啟動
頂部
mathewlai
新手上路

UID 1628
精華 0
積分 39
帖子 39
閱讀權限 10
註冊 2008-3-29
狀態 離線
圖文並茂,好野。可以自己整雙OS.Suppoert..

頂部
bb8388
初級會員

UID 6157
精華 0
積分 88
帖子 88
閱讀權限 10
註冊 2008-11-4
狀態 離線
點解我個XP裝唔到去第二個硬碟,已經删除並再建立,但XP話唔係佢個格式,唔比裝,第一次就裝錯去第一個硬碟,但冇問題,而家想裝dual,Help!

頂部
xrayone
初級會員

UID 7991
精華 0
積分 53
帖子 53
閱讀權限 10
註冊 2009-2-5
狀態 離線
請問XP的WIFI DRIVER 大約會幾時release?

頂部
yanwl
中級會員

UID 6226
精華 0
積分 220
帖子 220
閱讀權限 30
註冊 2008-11-9
狀態 離線
如果有了WIFi DRIVER,
我想雙系統便沒需要了!

頂部
chitoto
新手上路

UID 8578
精華 0
積分 20
帖子 20
閱讀權限 10
註冊 2009-2-18
狀態 離線
我mininux安裝在hd0
而windows就安裝在hd1,但係都係boot唔到windows,不過就入去mininux
"NTLDR is missing
Press Ctrl+Alt+Del to restart"
各位高手~~應該點樣解決呢?

頂部
chitoto
新手上路

UID 8578
精華 0
積分 20
帖子 20
閱讀權限 10
狀態 離線
O....I have solved the problem after copy the file "ntldr" & "ntdetect.com" in to the harddisk!!!!但係就入唔到去windows入面!!!
不定係個welcome畫面度傻左

頂部
ppbread
新手上路

UID 7722
精華 0
積分 19
帖子 19
閱讀權限 10
註冊 2009-1-23
狀態 離線
key problem有乜作用啊

頂部
chitoto
新手上路

UID 8578
精華 0
積分 20
帖子 20
閱讀權限 10
狀態 離線
改個registry∼等啲key可以用到以下既Key呢∼
1. Web-Search Key disable (不再彈出 search box )
2. Smark Key 改為 Windows Key
3. camera button 改為  Print Screen
4. Volume Up & Down 變成上下鍵,方便觀看相片 或 powerpoint

=========================================
1. Smart Key (E0_70) 轉為 Windows Key (E0_5B) => 5b,e0,70,e0,
2. Volume Down (E0_2E) 轉為 Arrow Up (E0_48) => 48,e0,2e,e0,
3. Volume Up (E0_30) 轉為 Arrow Down (E0_50) => 50,e0,30,e0,
4. Camera Button (E0_0F) 轉為 Prt Scn (E0_37) => 37,e0,0f,e0,
5. Web Search Key (E0_65) Disable (00_00) => 00,00,65,e0

頂部