... ... ...
... ...
... ... ...

標題: 我的 U2010 (浪費金錢和失敗既傑作)
eddy_618
初級會員

UID 4881
精華 0
積分 98
帖子 78
閱讀權限 10
註冊 2008-9-3
狀態 離線
點解各位師兄好似都無講過用 netvigator anywhere 既?

我用緊 佢 98 蚊 無限 wifi + 12 日 HSDPA + 12 隧道費,我小用 HSDPA 所以用呢個 plan 囉

頂部
datamate
高級會員

UID 230
精華 3
積分 779
帖子 545
閱讀權限 50
註冊 2007-12-31
狀態 離線
發表於 2008-9-3 13:13  資料  個人空間  短消息  加為好友  添加 datamate 為MSN好友 通過MSN和 datamate 交談

QUOTE:
原帖由 eddy_618 於 2008-9-3 13:05 發表
點解各位師兄好似都無講過用 netvigator anywhere 既?

我用緊 佢 98 蚊 無限 wifi + 12 日 HSDPA + 12 隧道費,我小用 HSDPA 所以用呢個 plan 囉

因為 PCCW 個 Network 好多地方都無 3G / 3.5G 訊號
WiFi 就有好多

頂部
chc51
新手上路

UID 4808
精華 0
積分 18
帖子 18
閱讀權限 10
註冊 2008-8-30
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 datamate 於 2008-9-3 12:13 發表

$48 ...
用 10 日 = $480

如果用用下個陣突然
1.) 防毒軟件 Update
2.) Vista 個 Windows Update
3.) 其他軟件之 Auto Update ( e.g: Adobe / Apple  等等)

1MB 好快過架 ja

無問題因為我係以 Linux 為主
大多數你係行 text mode .... 收 email 一個月都用唔到 $100

頂部
datamate
高級會員

UID 230
精華 3
積分 779
帖子 545
閱讀權限 50
註冊 2007-12-31
狀態 離線
發表於 2008-9-3 16:30  資料  個人空間  短消息  加為好友  添加 datamate 為MSN好友 通過MSN和 datamate 交談

QUOTE:
原帖由 chc51 於 2008-9-3 13:54 發表

無問題因為我係以 Linux 為主
大多數你係行 text mode .... 收 email 一個月都用唔到 $100

扯...
離題... XDDD

頂部
keeglor
中級會員

UID 1334
精華 0
積分 227
帖子 227
閱讀權限 30
註冊 2008-3-17
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 datamate 於 2008-9-2 22:41 發表

SDHC 可作 Vista ReadyBoost 來加速 (記住買 Class 6 唔好買 Class 4 SDHC 卡)

Turbo Memory 係 Intel 旗下的一種產品,目的係可以令 Vista 加速,作用同 Vista ReadyBoost 相同,但 Intel Turbo 係用 S ...

請問用SDHC作ReadyBoost, 係咪會用曬張SD嘅memory架? 如果係, 買幾大好呢
如果唔係咁我買大啲, 剩返啲save嘢都好喎

頂部
keeglor
中級會員

UID 1334
精華 0
積分 227
帖子 227
閱讀權限 30
註冊 2008-3-17
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 terewong 於 2008-9-3 09:24 發表
乜無人提 3reedom,唔好用咩 ? 心大心細想買番支 hsdpa modem 來玩下

我買左呢支嘢, 係儲值咭嗰種, 無上台, 但我多數插iphone張sim咭嚟上網, 講真, 速度我見過最快係得1xx KB, (就算用佢張儲值咭都一樣) 但一般上吓網咁又ok可以接受

不過, 有師兄講咗, 插咗之後有小小頂手

頂部
gigi_chk
新手上路

UID 3569
精華 0
積分 26
帖子 16
閱讀權限 10
註冊 2008-6-23
狀態 離線
回復 #21 eddy_618 的帖子

我用緊PCCW EVERYWHERE 無限PLAN, 都幾方便,反而未用過佢的WIFI, 試成程火車係咁CHECK EMAIL MSN 咁都無斷過線!

不過係340一個月貴D,尤其見到SV 的188 PLAN

但我出左PCCW 隻第三代手指,E180, 它用在U2010都幾方便!因為佢可以「屈」向上OR 下,唔會阻左我按左邊O個2粒MOUSE 制!同埋佢無蓋, 很方便,我的U2010加左手機繩,把手指加條繩再勾住條手機繩,不怕唔見!! ^^

同埋佢隻手指可以插MICRO SD CARD, 都幾方便!^^

頂部
荒太
新手上路

UID 2443
精華 0
積分 7
帖子 8
閱讀權限 10
註冊 2008-4-30
狀態 離線
我想問樓主
Vodafone VC701si WCDMA (3G) Compact Flash (Type II) Modem
真係無 simlock?
因為我想試插 3hk ge sim 落去!

頂部
bigkeikei
新手上路

UID 4893
精華 0
積分 41
帖子 31
閱讀權限 10
註冊 2008-9-3
狀態 離線
回復 #28 荒太 的帖子

問題係張卡用唔到喎
定或者你唔係用緊 u2010 所以未必有問題?

頂部
荒太
新手上路

UID 2443
精華 0
積分 7
帖子 8
閱讀權限 10
註冊 2008-4-30
狀態 離線
回復 #29 bigkeikei 的帖子

我唔係用緊 u2010
但係我想買 Vodafone VC701si WCDMA (3G) Compact Flash (Type II) Modem
想問問你個 modem 有無 simlock,即係可唔可以用到其他 3g simcard ,然後先買。

頂部