... ... ...
... ...
... ... ...

標題: UMPC 香港價錢(大家幫手更新啦!!)
hkebsxp
新手上路

UID 2382
精華 0
積分 15
帖子 15
閱讀權限 10
註冊 2008-4-28
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 edmundhk 於 2008-7-22 15:15 發表
今日在黃金, 見 Cloudbook 512MB 買$2380, UP 到1GB 買 $2699, Sales 話有現貨, 仲話如果等得, 可以裝埋 windows 試機.

舖面亦有一部 Demo  機, 已裝有 XP 及 1GB ram.

我再到旺電, 仍標價 $3490 (512MB) ...

會唔會有新機出?

頂部
edmundhk
新手上路

UID 3846
精華 0
積分 22
帖子 22
閱讀權限 10
註冊 2008-7-13
狀態 離線

新機係 cloudbook max, 但你有無留意到同一部機, 同一日, 相差不到一小時, 旺電 與 黃金 的價錢相差幾多, 還有昨天完結的會員優惠價都要 $2999(大約啦), 事格一天, 勁減 20% ?

如果昨天用會員價買了, 今天勁咪要蝕 $600 !!!

頂部
UMPC
超級版主
微腦狂人

UID 5
精華 1
積分 4308
帖子 3917
閱讀權限 150
註冊 2007-8-14
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 edmundhk 於 2008-7-22 15:49 發表
新機係 cloudbook max, 但你有無留意到同一部機, 同一日, 相差不到一小時, 旺電 與 黃金 的價錢相差幾多, 還有昨天完結的會員優惠價都要 $2999(大約啦), 事格一天, 勁減 20% ?

如果昨天用會員價買了, 今天勁 ...

真的嗎~~~ 看來代理是想在我們此處散貨呢...唔怪得要定在7月21日完了......搞錯呢

微腦狂熱份子

UMPCFever Twitter 啟動
頂部
edmundhk
新手上路

UID 3846
精華 0
積分 22
帖子 22
閱讀權限 10
狀態 離線
版主,

我提黃金有 $2380 的 cloudbook, 並不是想講代理方面出問題, 如果 $2380 真是買到的, 我已買了.

直接點說, 黃金那間舖, 可能用不正當手發推銷某一些貨品, 是不是黑店我就 不敢講  .....

我不是要 "攪亂檔" .

頂部
yin900509
新手上路

UID 3966
精華 0
積分 19
帖子 19
閱讀權限 10
註冊 2008-7-21
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 UMPC 於 2008-7-22 18:05 發表

真的嗎~~~ 看來代理是想在我們此處散貨呢...唔怪得要定在7月21日完了......搞錯呢

代理唔會咁掛...自己做衰個名?!

頂部
simonlei
普通會員

UID 3094
精華 0
積分 100
帖子 82
閱讀權限 20
註冊 2008-5-26
狀態 離線
發表於 2008-7-24 13:11  資料  個人空間  短消息  加為好友  添加 simonlei 為MSN好友 通過MSN和 simonlei 交談

QUOTE:
原帖由 edmundhk 於 2008-7-22 15:15 發表
今日在黃金, 見 Cloudbook 512MB 買$2380, UP 到1GB 買 $2699, Sales 話有現貨, 仲話如果等得, 可以裝埋 windows 試機.

舖面亦有一部 Demo  機, 已裝有 XP 及 1GB ram.

我再到旺電, 仍標價 $3490 (512MB).

大家估到背後發生甚麼事嗎 ?

我不知道背後發生甚麼事,$2380好吸引.
到底發生甚麼事,可否告知一二.

頂部
UMPC
超級版主
微腦狂人

UID 5
精華 1
積分 4308
帖子 3917
閱讀權限 150
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 edmundhk 於 2008-7-22 20:35 發表
版主,

我提黃金有 $2380 的 cloudbook, 並不是想講代理方面出問題, 如果 $2380 真是買到的, 我已買了.

直接點說, 黃金那間舖, 可能用不正當手發推銷某一些貨品, 是不是黑店我就 不敢講  .....

我不是要 ...

不用擔心, 我不是在說你呢... 只是奇怪個價仲平過優惠價就真的好怪了.....

微腦狂熱份子

頂部
UMPC
超級版主
微腦狂人

UID 5
精華 1
積分 4308
帖子 3917
閱讀權限 150
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 yin900509 於 2008-7-22 21:32 發表

代理唔會咁掛...自己做衰個名?!

可能真的有問題存在. 希望代理不會這樣吧!!

微腦狂熱份子

頂部
edmundhk
新手上路

UID 3846
精華 0
積分 22
帖子 22
閱讀權限 10
狀態 離線
如果佢有現貨, 我真係會買左, 但個 sales 又改口話要先落訂金, 然後才可以叫 "代理" 送貨過來, 可能要等 20分鐘,

後來又說如果加到 1GB, 有現貨在舖, 無需等.

因 Sales 初時話有現貨, 後來又改口要落訂, 所以我堅持不落訂, 不升級, 要見實貨才付錢 (現金), 所以交易不成, 免麻煩.

背後是發生甚麼事我都不知道,

頂部
simonlei
普通會員

UID 3094
精華 0
積分 100
帖子 82
閱讀權限 20
註冊 2008-5-26
狀態 離線
發表於 2008-7-25 14:44  資料  個人空間  短消息  加為好友  添加 simonlei 為MSN好友 通過MSN和 simonlei 交談

QUOTE:
原帖由 edmundhk 於 2008-7-25 11:34 發表
如果佢有現貨, 我真係會買左, 但個 sales 又改口話要先落訂金, 然後才可以叫 "代理" 送貨過來, 可能要等 20分鐘,

後來又說如果加到 1GB, 有現貨在舖, 無需等.

因 Sales 初時話有現貨, 後來又改口要落訂, 所以我堅持不落訂, 不升級, 要見實貨才付錢 (現金), 所以交易不成, 免麻煩.

背後是發生甚麼事我都不知道,

正確,一手交錢一手交貨.

頂部