... ... ...
... ...
... ... ...

標題: 分享一下...我的手機生涯(不喜勿入)
rtpub

UID 2225
精華 0
積分 490
帖子 476
來自 竹木日水廿金山
狀態 離線
讓小弟也分享一下自己的手機生涯...
(希望冇記錯 ... )
Ericsson 337
-- 當年堪稱接最強、收話音極清色的一部機(但當時d 月費就... )

Nokia 6110
-- 接收能力不錯,係大部了少少同埋成日畀枝天線頂親條腰

Nokia 8250
-- 第一部細機仔,收音不錯,單色藍光幾型仔o架 ~   如果唔係跌過short short 地,都冇諗住咁快換機...

Sony Ericsson T610
-- 第一部SE 機,本來對Ericsson 的印象都不錯,但係呢部機慢到嘔,用到人都癲!

Nokia 3200
-- 因為SE 事故,所以重投Nokia 懷抱,呢部機夠晒平,最怪係d 按鍵係"連體嬰"... 不過最過癮係有shortcut key 開電筒mode,有時黑媽媽幾方便o架...

Sharp GZ200
-- 人生第一部Sharp 機,買它主因係為o左個靚芒 ... 但係個s/w design 麻麻,連最基本的first name, last name sorting 都冇

Nokia E65
-- 當初諗住咁多功能,無死啦!點知用落先發覺呢部個h/w design 好似有d 問題,反應慢,又間唔中"神神地",攪到自己對Nokia 失去信心 ...

Nokia E71 (現役)
-- 本來有諗過下"埃瘋",但係全程touchscreen 唔係好合用,於時乎上網research 一論後搏多次,入了這部具有qwerty 鍵盤的手機;到現時為止感覺良好,反應快過部E65 好多好多,full keyboard 打字好爽,不過個screen 就係細o左少少(睇video 就可免則免... ),同埋點解冇倉頡輸入法呢?

頂部
wayne (手機狂人)

UID 3332
精華 2
積分 1397
帖子 1129
來自 Cellular Phone
狀態 離線

哈哈,如果我要好似你咁有埋感想,真係唔知寫到幾時

anyway,而家考慮緊入手i908 黎玩

頂部
rtpub

UID 2225
精華 0
積分 490
帖子 476
來自 竹木日水廿金山
狀態 離線
回復 #12 wayne 的帖子

少換機咪可以寫lor ... 再換多幾部都唔記得晒lu ... :

頂部

UID 3332
精華 2
積分 1397
帖子 1129
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 rtpub 於 2008-10-20 13:38 發表
少換機咪可以寫lor ... 再換多幾部都唔記得晒lu ... :

i908今日正式入手!

頂部
rtpub

UID 2225
精華 0
積分 490
帖子 476
來自 竹木日水廿金山
狀態 離線
回復 #14 wayne 的帖子

仲唔快d update 你個list?

頂部
stone

UID 1723
精華 0
積分 11
帖子 12
狀態 離線
回復 #11 rtpub 的帖子

我都係用緊E71, 因為發覺手寫唔係好岩我.... 而家我裝左A4o既倉頡輸入, 好正好爽 . 係d手位同用電腦有d唔慣姐. 但原來用左A4就會同E71內置o既"語意指令"撞左! 不過唔太緊要, 因為唔會用語音.

頂部
rtpub

UID 2225
精華 0
積分 490
帖子 476
來自 竹木日水廿金山
狀態 離線
回復 #16 stone 的帖子

A4 好似仲係beta?見過但係唔敢裝住...
其實係Nokia 唔出姐... 好似E90 本身都有倉頡?

頂部

UID 3332
精華 2
積分 1397
帖子 1129
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 rtpub 於 2008-10-21 09:13 發表
仲唔快d update 你個list?

剛剛出完差返黎,更新左啦

頂部

UID 3332
精華 2
積分 1397
帖子 1129
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 stone 於 2008-10-21 12:50 發表
我都係用緊E71, 因為發覺手寫唔係好岩我.... 而家我裝左A4o既倉頡輸入, 好正好爽 . 係d手位同用電腦有d唔慣姐. 但原來用左A4就會同E71內置o既"語意指令"撞左! 不過唔太緊要, 因為唔會用語音.

E71我都有諗過入,不過最後都係入左diamond

頂部

UID 3332
精華 2
積分 1397
帖子 1129
狀態 離線
我又更新左啦 !!!!!!!!!!!!!

頂部