... ... ...
... ...
... ... ...

標題: 《K&W自遊自在》日本自助遊網站
kanris
版主

UID 1982
精華 0
積分 110
帖子 11
閱讀權限 100
註冊 2008-4-15
狀態 離線
《K&W自遊自在》日本自助遊網站

http://japantrip.travellife.org

這是我們的日本遊記網站。

我們的日遊狂熱症要由01年的跟團說起,02年至今的7次自助遊,其中有3次更是近年最流行的自駕遊(不是自誇,我們早在03年租車遊北海道, )。07年的九州遊記是我們第一次帶bb旅行,慶祝bb的1歲生日。

有興趣請隨便參觀,如有關於日本遊的問題,歡迎切磋。

本帖最近評分記錄
BTO   2008-6-5 12:18  基本分數  +10   用心分享
頂部
UMPC
超級版主
微腦狂人

UID 5
精華 1
積分 4308
帖子 3917
閱讀權限 150
註冊 2007-8-14
狀態 離線

i have only been to japan for two times. the first time is for business......

it is a good site for my reference.
thanks Kanris

微腦狂熱份子

UMPCFever Twitter 啟動
頂部
crazy
中級會員

UID 461
精華 2
積分 339
帖子 109
閱讀權限 30
註冊 2008-2-4
狀態 離線
小朋友好cute呀! 一直都未試過日本自由行, 睇完樓主個網, 好有衝動想去一趟

頂部
kanris
版主

UID 1982
精華 0
積分 110
帖子 11
閱讀權限 100
狀態 離線
日本自由行係幾容易但又好有滿足感的 (因為好多人講到日本搭車好煩, 但喜歡上網的我地, 要事先做好準備同埋克服搭車係一d都唔難)!

頂部
UMPC
超級版主
微腦狂人

UID 5
精華 1
積分 4308
帖子 3917
閱讀權限 150
註冊 2007-8-14
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 kanris 於 2008-6-5 10:35 發表
日本自由行係幾容易但又好有滿足感的 (因為好多人講到日本搭車好煩, 但喜歡上網的我地, 要事先做好準備同埋克服搭車係一d都唔難)!

但係唁識日文, 交流上又是一大問題呢~~

微腦狂熱份子

UMPCFever Twitter 啟動
頂部
kanris
版主

UID 1982
精華 0
積分 110
帖子 11
閱讀權限 100
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 UMPC 於 2008-6-5 11:24 發表

但係唁識日文, 交流上又是一大問題呢~~

我都唔識日文架....都去左咁多次啦....冇問題架, 只要事先上網做晒準備, 問題唔大!

頂部
avsetup
普通會員

UID 384
精華 0
積分 133
帖子 128
閱讀權限 20
註冊 2008-1-20
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 kanris 於 2008-6-5 12:45 發表

我都唔識日文架....都去左咁多次啦....冇問題架, 只要事先上網做晒準備, 問題唔大!

I don't know Japanese as well. but do remember the Japanese adopt Kanji (Chinese character)
so I can read part of the words. I bought the super maple ver 8.0 in Bic camera and put it
in my PDA, hence no problem/lost in Japan by using GPS map.
Cheers.

頂部