... ... ...
... ...
... ... ...

標題: UMPC在全盛時期..
codyyuen
中級會員

UID 5249
精華 0
積分 485
帖子 465
閱讀權限 30
註冊 2008-9-18
狀態 離線
發表於 2011-11-8 23:18  資料  個人空間  短消息  加為好友  添加 codyyuen 為MSN好友 通過MSN和 codyyuen 交談
UMPC在全盛時期..

也養不起三兩間廠, 現在故地重游回來看這專講UMPC網站, 變成專講平版及蘋果, 看貼的記碌數量出奇地少, 出貼的都是一些莫名奇妙的人, 盡是一些沒有評測及引用的擬似廣告Post, 證明UMPC玩完了

Tablet-PC漫畫家
全港第一人
頂部
kokokokoko
初級會員

UID 23123
精華 0
積分 71
帖子 71
閱讀權限 10
註冊 2011-6-28
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 codyyuen 於 2011-11-8 23:18 發表
也養不起三兩間廠, 現在故地重游回來看這專講UMPC網站, 變成專講平版及蘋果, 看貼的記碌數量出奇地少, 出貼的都是一些莫名奇妙的人, 盡是一些沒有評測及引用的擬似廣告Post, 證明UMPC玩完了

最好就當然去呢度買 V 仔拉,成間店 Post 曬出里, 又冇人咁話 擬似廣告Post, 真高手...
http://www.umpcfever.com/viewthr ... &extra=page%3D1

Post D 新牌子, 又勁又好嘢出里 討論吓 就係廣告,原來 成間店 Post 曬出里 同 舊牌子 ViliV 就唔係廣告!!!

大家明嗎?

頂部
codyyuen
中級會員

UID 5249
精華 0
積分 485
帖子 465
閱讀權限 30
註冊 2008-9-18
狀態 離線
發表於 2011-11-9 17:08  資料  個人空間  短消息  加為好友  添加 codyyuen 為MSN好友 通過MSN和 codyyuen 交談
回復 #2 kokokokoko 的帖子

做咩0甘激動?(汗) 你是認為我話緊你? 唔係0羅..(笑)

但你是佐敦友吧? 又話有野賣? 又唔拎返來? 如果真係又勁又好, 可能我會你返貨呢(笑)

Tablet-PC漫畫家
全港第一人
頂部
kokokokoko
初級會員

UID 23123
精華 0
積分 71
帖子 71
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 codyyuen 於 2011-11-9 17:08 發表
做咩0甘激動?(汗) 你是認為我話緊你? 唔係0羅..(笑)

但你是佐敦友吧? 又話有野賣? 又唔拎返來? 如果真係又勁又好, 可能我會你返貨呢(笑)

聽開呢個新品牌會有 4.3"  5"  7" 產品推出!!!

頂部
pslt
普通會員

UID 19946
精華 0
積分 144
帖子 144
閱讀權限 20
註冊 2010-6-28
狀態 離線
發表於 2011-11-20 19:56  資料  個人空間  短消息  加為好友  添加 pslt 為MSN好友 通過MSN和 pslt 交談
Fujitsu F-07 係一個好好的prototype.

我想要的改進:

a. 有香港行貨 !

b. 可以好似asus 咁把 4" 插入一個 10" 平版/dock 變做notebook (個docking 要有o西 2nd VGA out)

c. 2G Ram, 快CPU (better i3?) 加埋hardware encryption. (i3有)

d. 呢六千蚊我比得起, 價錢OK la.

e. 唔洗要個phone module o拉, 我唔信佢可以 24 x 7 咁唔miss 電話/SMS

x86 + windoz 會有 呢d device ma?

頂部
kokokokoko
初級會員

UID 23123
精華 0
積分 71
帖子 71
閱讀權限 10
狀態 離線
till, 自己出 la...

頂部