... ... ...
... ...
... ... ...

標題: HTC Touch HD2 , U2010...其實你地部機...
DECA
初級會員

UID 5209
精華 0
積分 72
帖子 66
閱讀權限 10
註冊 2008-9-17
狀態 離線
HTC Touch HD2 , U2010...其實你地部機...

講真丫,買得U2010 U1010 既人
都係想係街到上下網, 睇下Video , 開下IM , 上下Facebook呢D咁既野
都唔會用佢來打D咩長文,都唔會開咩Excel

而家出部HD2 , 打擊都幾大
冇錯,須知兩個完全係唔同既system
但做既野呢??
HD2 網頁而家只係差個 Flash 10.1 Mobile , 就以經睇哂D網,重要唔慢喎

**講真丫,用部Netbook開個 fb農場 ,youtube Full Screen都知咩事...有幾多人真係會用丫**

而Player 果面就要睇下有冇人寫到一個好D既 RMVB 去 WM,其實而家都睇到,不過唔知HD2 會唔會慢

IM冇問題啦,重要係即開即關,唔洗等load windows

就算我而家用緊SmarTone手指,有部SC3
都買左個3G轉左Wi-Fi , 用部 HD第一代
開3G Router*ZALip , 開HD Wi-Fi
上google
打字
加起都唔洗2分鐘就出哂我要既野
我都好小用部UMPC , 係有時食野坐底,有小小ShowOff心態,先拿部機出來睇下片
如果唔係都唔係好想用佢,又重,又慢,又冇電(電話都用到4~5個鐘啦)

咁...UMPC , 好快死...

頂部
myo
新手上路

UID 17130
精華 0
積分 3
帖子 3
閱讀權限 10
註冊 2009-11-20
狀態 離線

無內

你收x啦,,你依家即係串緊d用緊u1010,u2010或umpc嘅用家,,,,,咁你話umpc死,,,,,你唔通拿住部HD2打字,,,打到蚊訓,,,,,,引用:{如果唔係都唔係好想用佢,又重,又慢,又冇電}重.....umpc嘅設計係輕 ,,,,,,,,,慢,,,,,你想幾快ar??你以為係desktop ar!!冇電.....then what is 6cell電.......

頂部
bbnetnet
初級會員

UID 7597
精華 0
積分 75
帖子 75
閱讀權限 10
註冊 2009-1-16
狀態 離線
我都用過U1010轉U2010轉villiv S5 !我都打算買入HD2但我都唔會放棄 S5
手機就係手機!電腦做到既野手機未必做到!但手機做既野電腦大多做得到!唔可以連住一齊講

頂部
DECA
初級會員

UID 5209
精華 0
積分 72
帖子 66
閱讀權限 10
狀態 離線
我又唔係叫你地收皮....唔洗咁樣幫一樣電子工具既...
講真,要打字冇92%唔洗想
大家都係玩工具,電批同油壓鑽,兩樣都唔小得
只係當電批出到 3.7v , 10.8 , 14v 24v
咁樣出法 14v 既就會比10.8 既大同重,但又唔係好力好多
做既野差唔多,有時係中間位既產品,你有野要專用佢既,咁一定須要
你冇用既,送比你都唔識用

大家都係比錢買野,新既出,舊既走,好正常
唔洗保住一間公司講野既

頂部
choiclv
金牌會員

UID 4700
精華 1
積分 1177
帖子 1041
閱讀權限 70
註冊 2008-8-26
來自 hk
狀態 離線
電話..唔可以取代....PC, 你唔通係..屋企用HD2上網0羊, 又在STARBUCKS, 在飛機, \
都係用5.6" 以上既MON 好啦

頂部
choiclv
金牌會員

UID 4700
精華 1
積分 1177
帖子 1041
閱讀權限 70
來自 hk
狀態 離線
HD2....成5000幾元....都係太貴啦, 成部HP 15" 都買到, cost performance唔成正比

頂部
lard
禁止發言

UID 6630
精華 0
積分 816
帖子 868
閱讀權限 0
註冊 2008-11-28
狀態 離線
*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***
DECA
初級會員

UID 5209
精華 0
積分 72
帖子 66
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 choiclv 於 2009-12-9 00:17 發表
電話..唔可以取代....PC, 你唔通係..屋企用HD2上網0羊, 又在STARBUCKS, 在飛機, \
都係用5.6" 以上既MON 好啦

你係屋企都唔會用UMPC啦

頂部
raymolky
新手上路

UID 4246
精華 0
積分 29
帖子 29
閱讀權限 10
註冊 2008-8-4
狀態 離線
我都訂左HD2, 諗住用Netvigator Everywhere 張sim card 俾佢齋上網
都實講我都U2010已經好少開, 流動寬頻接近白交月費o既狀態...

頂部
choiclv
金牌會員

UID 4700
精華 1
積分 1177
帖子 1041
閱讀權限 70
來自 hk
狀態 離線
我會在家用部工人舍SX, 如果想拿來玩既話, 另外部NB壞左, 都可以用架,
總之, 電話唔可以取代PC

頂部